25 Temmuz 2012 Çarşamba

Tabela yapımı



neon tabela

Neon Tabela Nedir ? Neon Tabela hakkında ve Tabelacı ile ilgili geniş bir bilgiye bu bölümde sizler için yer vereceğiz.

Neon kelime anlamıyla bükülmüş floresan demektir.Yaydığı ışığın özellikleri keskinlik ve parlaklıklığının kayda değer olmasıdır. Görseli kuvvetli ve cezbedicidir.

Neon tabela fiyatlandırılırken kullanılan malzeme ve işçilik ana kriterleri oluştururken kullanılan trafo metre başına brimlerle fiyata eklenir.

Neon tabela‘ Hemen hemen her renkte üretilebilir.


1-) Kullanılan her  10 metre neon çubuğa 1 trafo kullnılır, gerekli miktardan az monte edilen trafo tabelanın bozulmasına yada ışıgının istenilen düzeyde olmasına engel teşkil eder.

2-) Dış cephede ki neon tabela trafoları tehlikeye daha açık oldukları için yağmur gibi etkenlerden korumak maksadı ile izalosyana ihtiyaç duymaktadırlar.

3-) Neon tabelalaların yaşam süresi yedi ve 13 yıl arasında değişiklik göstermektedir.Bu kriter  devamlı açık kalmasıyla ilişkilidir, ayrıca trafolarının ömrü ise 3-5 gibi rakamlar arasında değişiklik gösterebilir.

Neon Ve Led Tabela  Arasında ki Farklılıklar

1-) GÖRÜNÜM ve IŞIK

Neon tabelalar kendilerini  fark ettirir. Led tabelaya kıyasla uzak mesafeden anlaşılırlığı daha yüksektir.Buna rağmen lef tabelaların hareket kabiliyeti neon tabelalara üstünlik göstererek daha çarpıcı bir görünüm elde eder. Ayrıca neon tabelalar gece ki ihtişamlarını gündüz gösteremezler ve led tabela gibi estetik durmazlar.

2-) ELEKTRİK SARFİYATI

Led tabela, kullanım itibariyle 220 v elektriği, 12 v gibi küçük bir rakama çevirerek elektrik tasarrufu yaparken,.Neon tabelalar  220v elektriğe  ihtiyaç duyarlar , bu bağlamdan bakıldığında led tabelalardan maliyetlidirler. Kullanım açışından
3-) MALZEME ÖMÜRLERİ

Neon tabelalar gaza ihtiyaç duyarlar ve bu gazların ömürleri kısıtlıdır. Gaz ömrü bittikten sonra tekrar doldurulması mümkündür fakat kırılma gibi bir hasar meydana gelirse kırılan harfin yadan bölmenin komple değişmesi gerekir.

Led tabela da ise kullanılan ledin cinsine göre ömrü değişiklik gösterebilir.ayrıca satın alım işleminde istenilen kullanıma süresine göre tercihide mümkündür.


Fiyat olarak Neon borulara göre daha ucuzdurlar. Bu kıyaslar ele alındığında led tabela daha üstün görünmektedir.

4-) FİYAT FARKLILIKLARI

Neon tabelaların fiyatlandırmasında kullanılan malzeme belirleyici etken olmasına rağmen led tabelalarda envayi tabela çeşitleri tasarımla kullanılabildiğinden daha esnek bir fiyatlandırma sistemine tabidirler isteğe göre neon tabeladan daha maliyetli olabildikleri gibi ekonomikte olabilirler.

Neon Tabela Örneklerini buradan inceleyebilirsiniz.
Yeni başlayan arkadaşların çok soru sorduğu önemli sorulardan biri olan "Tabela Fiyatları nasıl verilir?", "Tabela fiyatları vermenin püf noktaları?" ve " Tabela fiyatı belirleme?"

Diğer Yazılarımız

Neon ışık nedir?
Tabela Yönlendirme Örnekleri/Çalışmaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder